Uputstva za početak pistolj VK
Moderator: Original_G
Uputstva za početak pistolj VK
Evo ekipa ukratko, kako je situacija dopustila poceo sam se zanimati za streljastvo, klasika 25 metara pistolj veliki kalibar. E sada buduci da iskustva imam i znam rukovati oruzjem a posjedujem hs9 isti sam mislio koristit u tu namjenu. Prvi posjet da se malo raspitam sta i kako pretvorio se u upoznavanje jednoga strijelca koji koristi sig i isti mi je ustupio da ga isprobam. 5metaka, sve u crnom, ja prezadovoljan. E sad dolazim sa svojim hs9 i cirkus, rupe svuda po meti i oko mete, blagi uzas. E sada dali traziti drugo oruzje za tu namjenu ili je mozda stvar u menk i trebam vise treninga sa hs9?
U sustini zanima me koje bi povoljne pistolje preporucili?
Slučajni događaj stvar je nemara...
Re: Uputstva za početak pistolj VK
odeš na jedno natjecanje pa vidi s čime ljudi pucaju.
najisplativije bi bilo krenuti s CZ 75 i njenim derivatima.
Put your money where your mouth is.
Znaci opce misljenje je da hs9 nije za tu namjenu?timmy75 wrote:odeš na jedno natjecanje pa vidi s čime ljudi pucaju.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
U kategoriju povoljnih, za precizno streljastvo, meni pada napamet samo: CZ 75B ili CZ 85BTihi72 wrote:Evo ekipa ukratko, kako je situacija dopustila poceo sam se zanimati za streljastvo, klasika 25 metara pistolj veliki kalibar. E sada buduci da iskustva imam i znam rukovati oruzjem a posjedujem hs9 isti sam mislio koristit u tu namjenu. Prvi posjet da se malo raspitam sta i kako pretvorio se u upoznavanje jednoga strijelca koji koristi sig i isti mi je ustupio da ga isprobam. 5metaka, sve u crnom, ja prezadovoljan. E sad dolazim sa svojim hs9 i cirkus, rupe svuda po meti i oko mete, blagi uzas. E sada dali traziti drugo oruzje za tu namjenu ili je mozda stvar u menk i trebam vise treninga sa hs9?
Ako je u izvornoj konfiguraciji, ekonomska dorada je: LPA nisan za stelanje, i Hogue grips, eventualno omeksavanje okidanja kod puskara.
Za jeftinije treniranje, uzmi Kadet kit za ovaj pistolj u 22lr. Pa mozes trenirati sa 22lr.
(znaci za varijantu sa kadet kitom, dvije nabavne dozvole trebaju)
Ako porastu motivi za ici ka drzavnom prvenstvu, investicija za dugorocno planiranje:
1. CZ 75B sport 2. 9x19 (ima ga ponekad u Bojna doo, medjutim, pristuan je redovno po Slovenskim ducanima - maloprodajna cijena 1.800 eur)
2. Tanfoglio, gold match 9x19, maloprdajna cijena 1.800 eur, ako ne grijesimr
3. Sig Hamerli P240 - 380 spwc (trziste polovnih, njuskalo, e-gun)
4. SIG Sauer P210 super target 9x19 - cijev 6 incha (ponekad u ponudi Bojna doo, ili po slovenskim ducanima, maloprodajna cijena 3.000 eur)
itd, itd.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

To ovisi o tvojim motivima, koliko zelis postici u streljastvu.Tihi72 wrote:Znaci opce misljenje je da hs9 nije za tu namjenu?timmy75 wrote:odeš na jedno natjecanje pa vidi s čime ljudi pucaju.
Ako govorimo o klasicnom streljastvu, sa hs9 - ja bih navukao 150-160 krugova (brza+precizna paljba na natjecanju), sa CZ 75, dovucem se do 180 krugova (brza+precizna).
Medjutim, ako govorimo o prakticnom streljastvu, IDPA.
HS-9 je jedna od vrlo dobrih opcija, takodjer i XDM. Po meni, striker fired, single action pistolji tu imaju prednost.
Turn better into best!
Mislim na klasicno streljastvo, o ipsc cu mozda kasnije razmisljati...jolly wrote:To ovisi o tvojim motivima, koliko zelis postici u streljastvu.Tihi72 wrote:Znaci opce misljenje je da hs9 nije za tu namjenu?timmy75 wrote:odeš na jedno natjecanje pa vidi s čime ljudi pucaju.
Ako govorimo o klasicnom streljastvu, sa hs9 - ja bih navukao 150-160 krugova (brza+precizna paljba na natjecanju), sa CZ 75, dovucem se do 180 krugova (brza+precizna).
Medjutim, ako govorimo o prakticnom streljastvu, IDPA.
HS-9 je jedna od vrlo dobrih opcija, takodjer i XDM. Po meni, striker fired, single action pistolji tu imaju prednost.
U kojem rangu bi bio sf 9x19 5.25?jolly wrote:U kategoriju povoljnih, za precizno streljastvo, meni pada napamet samo: CZ 75B ili CZ 85BTihi72 wrote:Evo ekipa ukratko, kako je situacija dopustila poceo sam se zanimati za streljastvo, klasika 25 metara pistolj veliki kalibar. E sada buduci da iskustva imam i znam rukovati oruzjem a posjedujem hs9 isti sam mislio koristit u tu namjenu. Prvi posjet da se malo raspitam sta i kako pretvorio se u upoznavanje jednoga strijelca koji koristi sig i isti mi je ustupio da ga isprobam. 5metaka, sve u crnom, ja prezadovoljan. E sad dolazim sa svojim hs9 i cirkus, rupe svuda po meti i oko mete, blagi uzas. E sada dali traziti drugo oruzje za tu namjenu ili je mozda stvar u menk i trebam vise treninga sa hs9?
Ako je u izvornoj konfiguraciji, ekonomska dorada je: LPA nisan za stelanje, i Hogue grips, eventualno omeksavanje okidanja kod puskara.
Za jeftinije treniranje, uzmi Kadet kit za ovaj pistolj u 22lr. Pa mozes trenirati sa 22lr.
(znaci za varijantu sa kadet kitom, dvije nabavne dozvole trebaju)
Ako porastu motivi za ici ka drzavnom prvenstvu, investicija za dugorocno planiranje:
1. CZ 75B sport 2. 9x19 (ima ga ponekad u Bojna doo, medjutim, pristuan je redovno po Slovenskim ducanima - maloprodajna cijena 1.800 eur)
2. Tanfoglio, gold match 9x19, maloprdajna cijena 1.800 eur, ako ne grijesimr
3. Sig Hamerli P240 - 380 spwc (trziste polovnih, njuskalo, e-gun)
4. SIG Sauer P210 super target 9x19 - cijev 6 incha (ponekad u ponudi Bojna doo, ili po slovenskim ducanima, maloprodajna cijena 3.000 eur)
itd, itd.
- jolly
- Cinker - bojna

malo bolji od krace varijante, radi duze nisanske linije.Tihi72 wrote: U kojem rangu bi bio sf 9x19 5.25?
Za klasicno streljastvo, slabiji od cz75b.
Turn better into best!
Eh da je svaki isprobatijolly wrote:malo bolji od krace varijante, radi duze nisanske linije.Tihi72 wrote: U kojem rangu bi bio sf 9x19 5.25?
Za klasicno streljastvo, slabiji od cz75b.
- jolly
- Cinker - bojna

To bi bilo simpaticno, ali ne ocekuj drasticne razlike u preciznosti kod modela slicnih duzina cijevi.Tihi72 wrote: Eh da je svaki isprobati
Turn better into best!
Cz75b i hs9 si ista duzina cijevi jel?jolly wrote:To bi bilo simpaticno, ali ne ocekuj drasticne razlike u preciznosti kod modela slicnih duzina cijevi.Tihi72 wrote: Eh da je svaki isprobati
Xdm 5,25 nesto duzi... E sad čeza je bolja od xdm 5,25 a kraca... Je li to do konstrukcije, sistema bravljenja, nacina na koji navlaka sjeda na ramu ili?
Cz75b sam pucao poprilicno metaka, ali nikada preciznom paljbom, nego situacijski
- jolly
- Cinker - bojna

Moj komentar se odnosio na proizvode HS produkt tvornice, jer imaju velik broj modela u vise duzina cijevi.
Za ostale tehnicke detalje pogledaj web stranice proizvodjaca za koje si zainteresiran.
cz75b, je vec dokazana sportskom terenu.
Pitao si koje pistolje preporuciti u povoljnoj varijanti, to ti je to. Ako nzas pucati bit ces konkurentna.
Drugi "povoljni" modeli mi nisu poznati, sve bolje od tog je specijalizirani "match" pistolji, sa cijevi 6 incha, i u visokom cjenovnom rangu.
Za ostale tehnicke detalje pogledaj web stranice proizvodjaca za koje si zainteresiran.
Pitao si koje pistolje preporuciti u povoljnoj varijanti, to ti je to. Ako nzas pucati bit ces konkurentna.
Drugi "povoljni" modeli mi nisu poznati, sve bolje od tog je specijalizirani "match" pistolji, sa cijevi 6 incha, i u visokom cjenovnom rangu.
Last edited by jolly on 06 Aug 2020, 08:56, edited 1 time in total.
Turn better into best!
A uvjek sam se šitao kako isti dan u 10 minuta imam uvijek bplji rezultat sa cz nego hsjolly wrote:Moj komentar se odnosio na proizvode HS produkt tvornice, jer imaju velik broj modela u vise duzina cijevi.
ne bi vjerovao koliko se varaš, zbog veće mase, male mase navlake i boljeg okidača u velikoj prednosti u dinamčnim disciplinama su CZ i klonovi.jolly wrote: Medjutim, ako govorimo o prakticnom streljastvu, IDPA.
Put your money where your mouth is.
HS 9 može za IPSC, za streljaštvo baš i nije. Osnovni službeni pištolj, zna mu se namjena. Napucao sam se njime, sa XDM match 5.25 koji je dosta bolji za to i 75B koja je zakon i šije ova dva po svemu. Iako XDM nije loš, ima dobre podesive nišane i solidno okidanje. Ali traži doradu ležišta jer redovito zajebava s punjenim streljivom (igla ne dohvati kapislu kako treba), opet zavisi kakva zrna stavljaš. Sa original novim streljivom nema problema, a i neko punjeno što sam imao stvarno mu je leglo. Treba se igrati malo, ima biti da ima malu toleranciju u ležištu, što je dobro ali traži top streljivo. 75 B je klasika, neuništivo čudovište koje u rukama dobrog strijelca pravi čuda i to u original varijanti. Moja ima samo olakšano okidanje i ništa više, da su bolji nišani ne bih se bojao nikoga s ne znam čime. Ne natječem se aktivno, pucam za sebe kad imam streljiva.
Mene na mome hs9 ubi okidanje....daaaleko je nazad i tvrdo, i to mi je najveca mana...hvala vam svima na odgovorima, jako cijenim razlicita misljenja, ideje, iskustva i savjete... Ovo pitanje muci siroku populaciju, i znam da ce svima dobro doci ovdje razrađena tema...
- jolly
- Cinker - bojna

Ova tvrdnja ima osnove.timmy75 wrote: ne bi vjerovao koliko se varaš, zbog veće mase, male mase navlake i boljeg okidača u velikoj prednosti u dinamčnim disciplinama su CZ i klonovi.
Turn better into best!