CZ P09 iskustva...

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
Ajkoola77
Razvodnik
Razvodnik

CZ P09 iskustva...

Post by Ajkoola77 » 07 Mar 2021, 21:23

Pozdrav ljudi ,
Ne znam dal sam ja retardiran pa ne znam koristit trazilicu ili stvarno nitko nije upisivao nista o CZ P09. :shock:

Uglavnom, bavim se duze vrijeme streljastvom i uvijek su to bile puske. Odlucio sam se pocastit sa jednim pistoljem i prebacit se malo na taj dio streljastva (preciza).
Nakon puno mjeseci istrazivanja, odlucio sam dat sansu pistoljima tipa CZ 75-01, polovni CZ TS i slicno. Danas sam imao priliku drzat ih u ruci (nisam pucao) i nije mi leglo to drzanje.
Prije par mjeseci sam bio u Bojni u Rijeci i isprobao sve 9mm pistolje tamo, tj. drzao ih u ruci. Jedina dva pistolja koja su mi legla u ruku ko da sam rodjen s njima su bili CZ P09 i CANIK TP9 Elite Combat Executive . Ipak bi malu prednost dao Cezi jer je ipak Ceza.

Da li netko od vas ima iskustva s tim pistoljem ili sa oba dva ?

Pistolj bi sluzio za pucanje u streljani i kad posao, zena i djeca dopuste, da se odradi nekakvo natjecanje u precizi. Ne planiram postat drzavni prvak tako da nemojte preporucat Sigove i slicno..

Ajkoola77
Razvodnik
Razvodnik

Re: CZ P09 iskustva...

Post by Ajkoola77 » 07 Mar 2021, 21:27

Dodatak...

Da li je bolje imat kvalitetan,precizan pistolj koji ti bas ne lezi u ruci pa se probat naviknut ili ipak uzet pistolj koji ti lezi u ruci ko saliven al mozda nije toliko precizan ?

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 2 times

Post by timmy75 » 07 Mar 2021, 22:59

Meni od svih navedenih najbolje leži TS. P09 je krasan pištolj za jako dobru cijenu, pokazao se i iznenađujuće precizan. Jedino je malo dug reset kod kod brzog pucanja i na TS-u i ostalim 75-ica baziranim modelima se da srediti okidač bolje.
Od mene svakako preporuka za P-09. :A25:
Put your money where your mouth is.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 08 Mar 2021, 06:34

Ajkoola77 wrote:Dodatak...

Da li je bolje imat kvalitetan,precizan pistolj koji ti bas ne lezi u ruci pa se probat naviknut ili ipak uzet pistolj koji ti lezi u ruci ko saliven al mozda nije toliko precizan ?
Pa, po meni, lezanje u ruci je stvar drske najvise.
A drska se promjeni; Karl Nill, Hogue, itd...

Idi na precizniji pistolj u ovoj dilemi.
Od svih navedenih to je TS, na prvom mjestu.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 08 Mar 2021, 09:37

Vječita dilema,mada od navedenih pištolja, svaki je mehanički precizniji od samog korisnika, pogotovo početnika (gdje i sebe ubrajam)..ja bih krenuo drugim putem.Odabrao bih onaj koji najbolje leži u ruci. Svaki model se naknadno lako poboljša.
μολὼν λαβέ

Post Reply