Antifoni
Antifoni
Dečki,ukoliko trebate antifone(obične),danas sam kupio u Kauflandu na posebnoj ponudi(15 kn).
Kada sam ih doma isprobao,stvarno su za preporučiti,odlično sjede,pokrivaju uši i solidno prigušuju zvukove.
Za svaku preporuku!
Kada sam ih doma isprobao,stvarno su za preporučiti,odlično sjede,pokrivaju uši i solidno prigušuju zvukove.
Za svaku preporuku!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Antifoni
slika ili se nije dogodilo ;D ...
meni osobno antifoni moraju biti tanki... imam dva komada pasivnih Smartreloader 111 i jedne aktivne Howard Leight (koji mi ne leze dobro kao pasivni pa sam ih samo jednom koristio i sad stoje), one Stihl za motorku/trimer mogu eventualno koristiti samo dok pucam pistolj ali ne i pusku
meni osobno antifoni moraju biti tanki... imam dva komada pasivnih Smartreloader 111 i jedne aktivne Howard Leight (koji mi ne leze dobro kao pasivni pa sam ih samo jednom koristio i sad stoje), one Stihl za motorku/trimer mogu eventualno koristiti samo dok pucam pistolj ali ne i pusku
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ja sam kupio neke obične pasivne u trgovini sa zaštitnom opremom...reći ću do 50 kn, ma da nisu bili ni toliko. Opcionalno koristim 3M čepiće za uši jednokratne s njima ako više pucam i nikakvih problema. Do .300 Win magnum pored mene sa bolesnom plinskom kočnicom sam siguran, preko toga nisam doživio do sada.
Sad kad sam ulovio temu o antifonima moram pitati. Da li su išta vrijedni oni antifoni koji u sebi imaju elektroniku, odnosno koji pomoću mikrofona selektivno propuštaju glasove i druge zvukove, a prigušuju pucnjeve? Uvijek mi se činilo fora ali mi sama ta funkcionalnost nije opravdavala cijenu.
Isto da pitam, vidio sam kod nas u društvu kad je znao biti županijski kup na golube, par strijelaca imaju one ćepiće koje si sami oblikuju po uhu. Da li netko zna gdje to ima za kupiti kod nas?
Isto da pitam, vidio sam kod nas u društvu kad je znao biti županijski kup na golube, par strijelaca imaju one ćepiće koje si sami oblikuju po uhu. Da li netko zna gdje to ima za kupiti kod nas?
Volim oružje, volim ga jako,
Da ga nema, jako bih plako,
Osim bullpupova, njih ne volim nikako
Da nestanu bullpupovi ni suze ne bih pustio,
I ta vrsta aktivnih antifona može biti dobra,ali im je i cijena veća.
Čepiće možeš kupiti kod trgovaca lovačkom opremom i u prodavaonicama sportskom opremom.
Čepiće možeš kupiti kod trgovaca lovačkom opremom i u prodavaonicama sportskom opremom.
Standardne čepiće da, ali nigdje nisam uspio naći ove "custom-fit".Mirok wrote:I ta vrsta aktivnih antifona može biti dobra,ali im je i cijena veća.
Aktivni 3M Peltor su relativno jeftini, udobni su za dulje nošenje, odlično prigušuju pucanj.Osjetljivost/prigušenje se lako podešavaju.Koristim ih vec četvrtu godinu, bez zamjerki.
μολὼν λαβέ
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

jesu debeli ili tanki?Lemi_O2 wrote:Aktivni 3M Peltor su relativno jeftini, udobni su za dulje nošenje, odlično prigušuju pucanj.Osjetljivost/prigušenje se lako podešavaju.Koristim ih vec četvrtu godinu, bez zamjerki.
ovakve tanke imam pasivne
https://op1.0ps.us/978-550-ffffff-no-up ... 2-main.jpg
a ove imam aktivne (ali meni ne pasu)
http://allsafeindustries.com/Shared/Ima ... -sport.jpg
sad ako 3M ima takve tanke aktivne Peltor to bi bilo super... ali ako su ovakve neke hrge onda se bojim da mi to ne bi bilo prakticno kad pucam long range :S
https://media.s-bol.com/APM5w0GVVjX7/550x610.jpg
Tanji su, Sporttac modelMike_Torello wrote:jesu debeli ili tanki?Lemi_O2 wrote:Aktivni 3M Peltor su relativno jeftini, udobni su za dulje nošenje, odlično prigušuju pucanj.Osjetljivost/prigušenje se lako podešavaju.Koristim ih vec četvrtu godinu, bez zamjerki.
ovakve tanke imam pasivne
https://op1.0ps.us/978-550-ffffff-no-up ... 2-main.jpg
a ove imam aktivne (ali meni ne pasu)
http://allsafeindustries.com/Shared/Ima ... -sport.jpg
sad ako 3M ima takve tanke aktivne Peltor to bi bilo super... ali ako su ovakve neke hrge onda se bojim da mi to ne bi bilo prakticno kad pucam long range :S
https://media.s-bol.com/APM5w0GVVjX7/550x610.jpg
μολὼν λαβέ
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

tanji jesu ali ne tanki kao ovi moji, ovo bi bili nekako "srednji" po debljini... kako im se krecu cijene? Morat cu staviti ovaj svoj Howard Leight u prodaju, koristio ih samo jednom prilikom i vratio se na pasivne ali to mi nije rijesenje :SLemi_O2 wrote:Tanji su, Sporttac model
Sada su negdje oko 130EUR. Meni su ok, a imam povecu glavu (bar zena tako kaze)...ali mislim ih zamijeniti sa bubamaMike_Torello wrote:tanji jesu ali ne tanki kao ovi moji, ovo bi bili nekako "srednji" po debljini... kako im se krecu cijene? Morat cu staviti ovaj svoj Howard Leight u prodaju, koristio ih samo jednom prilikom i vratio se na pasivne ali to mi nije rijesenje :SLemi_O2 wrote:Tanji su, Sporttac model
μολὼν λαβέ
Tanji su, Sporttac model
Drago mi čuti da su dobri. Meni su nedavno došli, ali nisam ih imao priliku isprobati na streljani.
Ostavile su dojam laganog i udobnog. Moram priznati da sam bio ugodno iznenađen prigušivanjem zvuka. Obećavaju.
Mauzeraš je pitao za ćepiće?
Ima ih i u Decathlonu,obični 29 kn i oni sa stupnjevanjem 279 kn.
Misliš na ove?Mirok wrote:Mauzeraš je pitao za ćepiće?
https://www.decathlon.hr/cepici-za-usi- ... 92180.html
DaMauseras wrote:Misliš na ove?Mirok wrote:Mauzeraš je pitao za ćepiće?
U svom postu sam mislio na nešto tipa ovog, obišao sam sve od Oružarnice do Bojne i Fanzoja i nitko nema ovakve... https://www.earplugstore.com/jbmacunorepl.htmlMirok wrote:DaMauseras wrote:Misliš na ove?Mirok wrote:Mauzeraš je pitao za ćepiće?
Makar sad kad vidim cijenu, i ovi koje si poslao su dobri...
Vjerojatno zbog visoke cijene.
Nisam siguran koliko je isplativo dati takvu cifru za ćepiće?
Jer oni zatvaraju zvukovod,ali zvuk se širi i preko kostiju glave,zato tenkisti imaju šljemofone preko cijele glave.
Razmišljam o jeftinijim ćepićima ,plus ovi antifoni iz Kauflanda,za moje potrebe bilo bi više nego dovoljno.
Jer oni zatvaraju zvukovod,ali zvuk se širi i preko kostiju glave,zato tenkisti imaju šljemofone preko cijele glave.
Razmišljam o jeftinijim ćepićima ,plus ovi antifoni iz Kauflanda,za moje potrebe bilo bi više nego dovoljno.
Mislim, ljudi se čine zadovoljni njima, barem oni koje sam pitao; uglavnom trap strelci.Mirok wrote:Vjerojatno zbog visoke cijene.
Ali tenkisti ako pucaju pucaju tenkovske patrone, koje su (pretpostavljam) dosta glasnije od pušaka i oni su u uskom, zatvorenom prostoru, dok s puškom pucaš na strelištu, koje isto može biti zatvoreno, ali generalno nije klaustrofobično kao tenk, barem koliko to ja razumijem.
Tenkiste sam naveo kao ekstremno mjesto ataka na sluh,te kako se oni štite,a istovremeno da mogu komunicirati preko svojih internih sredstava veze.
Na kvalitetnim antifonima netreba štediti, bubnjići kad odu nema pomoći
onda ti jedino pomažu antifoni koji pojačavaju zvuk .
200kn za obične ili 500 -600 za elektronske nije puno s obzirom da ćeš ih imati par godina ako nisi kupio baš neko jeftino smeće .
Ove obične prije ćeš zaboraviti negdje ili izgubiti nego kaj će se potrošiti
s obzirom koliko streljana imamo.
onda ti jedino pomažu antifoni koji pojačavaju zvuk .
200kn za obične ili 500 -600 za elektronske nije puno s obzirom da ćeš ih imati par godina ako nisi kupio baš neko jeftino smeće .
Ove obične prije ćeš zaboraviti negdje ili izgubiti nego kaj će se potrošiti
s obzirom koliko streljana imamo.